Vadvízi Kenuzás

Az első kenukat még évezredekkel ezelőtt az indiánok gyártották: ezek még nagy fatörzsekből kifaragott és megcsiszolt hajótestek voltak. Nagyon nehezek, de elég stabilak voltak ahhoz, hogy a szigetek közötti közlekedést megvalósítsák. Ahogy az idő telt, és a kenukat már nem csak szállításra, hanem sportolásra, illetve szórakozásra is használták, úgy nőtt a gyártók képzelőereje, és jelentek meg egyre-másra a különböző anyagú, méretű és formájú hajók. A kenu túrán résztvevők az evezős pozíciót kapják meg, akik a hajó két oldalán eveznek, félig térdelő, félig ülő helyzetben. A hátul ülő, általában a túravezető, nagy tapasztalatú munkatársunk kormányoz, valamint a hajóorrban lévő társ is sokat segíthet a csónak elejéből az esetleges akadályok jelzésében és elkerülésében. A vadvízi sportok kiemelkedően hasznosnak bizonyulnak csapatépítésben. Ennek oka az evezés során folyamatosan magas adrenalin szint, a veszély megélése együtt, ebben a csodálatos környezetben, amit a Soča folyó kínál nekünk.

Bunker-Cezsoca

canoeing_1
canoeing_2

Ennél a túránál a Soča folyó felső szakaszán, az első világháborús erődítményről elnevezett bunkernél tesszük vízre hajóinkat. Itt a folyó még sekélyebb, könnyű, illetve közepesen nehezen hajózható szakaszokból áll. Mindazonáltal bátran ajánlhatjuk mindenkinek, hiszen túránk megkezdése előtt felkészítünk mindenkit a helyes testtartásra, evezésre, s hogy mi a teendő ha netán a vízben kötünk ki. Túravezetőink gondoskodnak az állandó felügyeletről, így van időnk gyönyörködni a Soča folyó vadregényes tájaiban.

Igazán remek időtöltés családok, kisebb csoportok számára.

Időtartam Ár Akciós Csomag Ár
Fél nap 72.6 € 66 €

Boka-Trnovo

canoeing_1
canoeing_2

Mintha egy filmben lennénk. Hajóinkat vízre rakjuk Szlovénia legnagyobb vízesésének lábánál, ahol 106 méter magasságról, nagyobb vízállás esetén 30 méter szélesen zúdul alá a víz. Ahogy ez a víztömeg eléri a türkizkék Soča folyót, ott kezdődik túránk. Előszőr halk, csendes szakasszal indul, van időnk ámulni az érintetlen vadon láttán, de lassan elkezdenek sűrűsödni a kiálló sziklák, gyorsul a folyó, majd azon vesszük észre magunkat, hogy nem hogy a tájban nem gyönyörködünk, örülünk ha meg tudjuk tartani hajónkat egyensúlyban az egyre technikásabb szakasz mentén.

Bátrabb résztvevőknek ajánljuk, illetve azoknak akik rendelkeznek már némi tapasztalattal.

Időtartam Ár Akciós Csomag Ár
Fél nap 105.6 € 96 €


Galéria

Galéria


Vendégkönyv

Vendégkönyv


Foglalás

Foglalás