Sziklafal Túra

Via-Ferrata túráink különleges élményt nyújtanak résztvevőink részére, hiszen a túrázás egy olyan világát mutatják meg, ahol az ösvényről letérvén egy városi ember számára felejthetetlen perspektívából láttatja és érezteti a természet közelségét. A Via-Ferrata, azaz a biztosított hegymászás nem egyenlő a sziklafal mászással: míg a sziklafal mászás egy kötélen biztosított személy önerejére támaszkodik, a Via-Ferrata túrák kortól és izomerőtől függetlenül teljesíthetőek. A nehezebb, meredekebb részeken drótkötelek, fémlétrák, és sziklából kiálló, előre biztosított taposók segítik a túrázót, így kezdők és haladók részére is lehetőséget tudunk biztosítani. Lankásabb majd meredekebb sziklafalakon sétálunk (itt-ott mászunk) felfelé a csúcsig, a legtöbb esetben egy szurdokon keresztül visz az út, de ahogy minden másnak, ennek a sportnak is ezer arca van. Egyes Via-Ferrata útvonalak végigjárásával részesülhetünk a tél és a nyár egyidejűségének élményében, például a havas csúcsról tudjuk figyelni, ahogy a völgyben tombol a nyár. Ezek az útvonalak többnyire egynaposak, ami azt jelenti, hogy reggel elindulunk és délután-este érünk vissza járműveinkhez. A túra alatt többször is megállunk fényképezni, videofelvételt csinálni, enni, inni, pihenni és tisztelegni a természet csodái előtt. Páratlan lehetőség tehát azon túrázóknak, akik a völgy legszebb részein haladva szeretnék kipróbálni a túrázás eme felejthetetlen formáját.

Mangart

viaferrata_3
viaferrata_4
viaferrata_5

Hossz: 1500 m | szintkülönbség: 690 m | túraidő: 3-4 óra | nehézség: 5/2 | csúcsmagasság: 2600 m

A Mangart csúcs, a júliai Alpok nyugati őrbástyája, nevéhez méltón tornyosul a Predel-hágó fölött. A környék egyetlen félnapos ferrátája biztos élményt nyújt: gyönyörű kilátás és könnyű mászás a Via-Ferráták szerelmeseinek.

Időtartam Ár Akciós Csomag Ár
Egész nap 108.9 € 99 €

Vrsic

viaferrata_7
viaferrata_6
Szintkülönbség: 722 m | túraidő: 3-4 óra | nehézség: 5/3 | csúcsmagasság: Mala Mojstrovka 2333 m

Kalandvágyó és mélységeket jól bíró vállalkozó szellemű turistáknak ajánljuk ezt a hegymászó sporthoz közel álló kikapcsolódást. A Szlovén Júliai Alpok Via-Ferratái kicsit szellősebbek, kicsit hegymászósabbak mint a német vagy olasz társaik, hiszen Vrsic pályái is a közelmúltban lettek népszerűek a nagyközönség előtt.

Időtartam Ár Akciós Csomag Ár
Egész nap 108.9 € 99 €


Galéria

Galéria


Vendégkönyv

Vendégkönyv


Foglalás

Foglalás